top of page
JerusalemDay.jpg

ISRAELRESA
med NORDEN 7:14

30 maj–6 juni, 2024
”Jubla, ni hednafolk,
tillsammans med hans folk”
(Rom. 15)

En Israelresa med högaktuell undervisning i det profetiska ordet som du aldrig kommer att glömma!

Den 5 juni firas Jerusalemdagen i Israel till minnet av Jerusalems befrielse och återförenande under det mirakulösa Sex-dagars kriget 1967. Detta var en oerhört viktig profetisk händelse som vi kommer att fira tillsammans med det judiska folket på denna israelresa. Jesus sa: ”Jerusalem kommer att trampas ner av hedningarna, tills hedningarnas tider är fullbordade” (Luk 21:24). ”När ni ser allt detta vet ni på samma sätt att han är nära och står vid dörren” (Matt 24:33).

LarsCircleBrown.png

Reseledare: 

Bibellärare, böneledare och författare

Lars Enarson

JohnCircleBrown2.png

Johannes Enarson

Biblellärare och Cry for Zion Christian Relations Director

ParatroopersWesternWall.jpg

1967

Jerusalems mirakulösa befrielse.
”Jerusalem kommer att trampas ner av hedningarna, tills hedningarnas tider är fullbordade.” (Luk 21:24)

Jerusalem, Guds egen stad där Jesus kommer att sätta sig på sin fader Davids tron när han kommer tillbaka, står i fokus för det profetiska ordet. Detta kommer att bli en resa full av undervisning av Lars och Johannes Enarson på viktiga platser i Israel. Men också en resa då vi på olika sätt kommer att få välsigna Israel från Nordens länder. Resan är både för dig som varit Israel många gånger och för dig som aldrig besökt det Förlovade Landet tidigare.

JerusalemDay.jpg
IJD-LogoSE.png

ETT VÄRLDSVIDT FIRANDE AV SION

Fira Jerusalemdagen på plats i Jerusalem med det judiska folket! ”Jubla, ni hednafolk, tillsammans med hans folk” (Rom. 15)

Vi besöker viktiga profetiska platser, bl a

ShilohSynagogue.jpeg

ANTIKENS SILO

Israels första huvudstad

MountTabor1920.jpg

BERGET TABOR

PROGRAM

Tor 30 maj

Ankomstdag. Middag och kort välkomnande på hotellet på kvällen.

 

Fre 31 maj

Efter den rika israeliska frukosten beger vi oss av norrut mot Galiléen.

Vi börjar med ett spännande undervisningspass vid Gideons källa där Gud utvalde de 300 som besegrade midjaniterna och ber om mäktiga väckelseförkunnare i vår tid i Norden och Europa.

 

Vi fortsätter till berget Tabor dit Barak kallade samman de tio tusen krigarna av Sebulon och Naftalis stammar ”som föraktade döden på stridsfältets höjder”. Det blir en oförglömlig stund av undervisning och överlåtelse till Herren på detta berg.

Det tredje och sista stoppet för dagen blir på berget Karmel på den plats där Elia bad ner eld från himlen. Här har vi också en magnifik utsikt över Armageddon och får profetisk undervisning om den sista tiden.

På kvällen festlig sabbatsmåltid med undervisning på hotellet.

 

Lör 1 juni

Sabbatsfirande med spännande undervisning på vårt vackra kibbutzhotell.

 

Sön 2 juni

Denna dag går resan först till Israels första huvudstad Silo. Det var här som Hanna bad om en son och Samuel började sin profetiska tjänst då Gud uppenbarade sig genom Herrens Ord. Här stod Templet i nära fyra hundra år.

Vi besöker Genesis Land med bedårande utsikt över Juda öken där Johannes Döparen predikade och beredde vägen för Herren. Det blir en oförglömlig ökenupplevelse inklusive en spännande jeep safari.

På kvällen checkar vi in på vårt hotell i Jerusalem.

 

Mån 3 juni

En heldag i Jerusalem då Lars kommer att undervisa om Jerusalem på olika platser.

Vi börjar på Goldman promenaden där Abraham stod då han fick ”se platsen på avstånd” där han skulle offra sin son Isak för nära 4.000 år sedan. Vi får en fascinerande undervisning om Jerusalems historia från Edens lustgård till framtiden i Paradiset i det nya Jerusalem som kommer ner från himmelen.

Efteråt beger vi oss till Davids stad där David upprättade Israels huvudstad för 3.000 år sedan och byggde sitt palats. Vi besöker bl a Gihonkällan där Sadok och Natan smorde Salomo till kung samt Siloamdammen, även kallad ”frälsningens källa” där den blinde mannen fick sin syn.

Vi avslutar dagen vid Västra Muren från Jesu tid för 2.000 år sedan.

 

Tis 4 juni

Vi åker ner till området runt Gaza för att se förödelsen efter den värsta terrorattacken i Israels moderna historia sedan Förintelsen och ber sedan på plats för Israel och Gaza.

 

På kvällen börjar det festliga firandet av ”Jerusalem dagen” med sång och dans till minnet av Jerusalems befrielse och återförenande under det mirakulösa Sex-dagars kriget 1967.

 

Ons 5 juni

Vi fortsätter att fira Internationella Jerusalemdagen och börjar med att gå upp på Tempelplatsen. Där får vi en oförglömlig guidning på plats utav den kände rabbinen Yehudah Glick på den plats som snart kommer att bli ”ett bönehus för alla folk”. “Han undervisade dem och sade: ’Är det inte skrivet: Mitt hus skall kallas ett bönens hus för alla folk?’” (Mark 11:17)

På eftermiddagen deltar vi i den festliga flaggmarschen på Jerusalems gator.

 

Det blir också tid för shopping i Gamla Stan.

 

På kvällen avslutas resan på vårt hotell i Jerusalem.

 

Tor 6 juni

Frukost. Hemresa.

 

Vi reserverar oss för eventuella justeringar av programmet efter Andens ledning.

Praktisk Information

Landarrangemang i Israel:

Pris (fram till 15 mars): 13.900 SEK,

Pris (efter 15 mars): 15.500 SEK

Bokningsavgift: 1.500 SEK (dras av vid full betalning)

Bokningsavgiften behövs för att säkra din plats på resan

Tillägg enkelrum: 7.000 SEK

Rabatt barn: Under 3 år gratis, 4-12 år 50% 

Sista betalningsdag för full betalning: 25 april

Priset inkluderar: Del i dubbelrum, Halvpension: Israelisk frukostbuffé och middag alla dagar, Lunch under Sabbaten, Modern buss med luftkonditionering, Alla inträdesavgifter enligt programmet, Israelisk guide, Erfaren reseledning

Priset inkluderar inte: Flyg till och från Israel, Transfer från Ben Gurion flygplats till hotell i närheten, Försäkringar (rese/olycksfall/sjuk), Lunch / fika, Dricks till reseguide, busschaufför och hotellpersonal.

Mer info om reglerna (terms)

Screenshot 2024-01-15 at 3.56.31 PM.jpg

Vad andra säger:

"Jag hade förmånen att resa till Israel med Lars Enarson förra året och vet vad som väntar deltagarna på denna profetiska resa full av fantastisk bibelundervisning. … Jag har redan bokat min flygbiljett och hoppas att du också kommer med!"

– Pator Ulrik Flinta, Danmark

bottom of page